Зв'язатися з нами
Проекти

Бездротові датчики для контролю температури в найманих рефрижераторах

26.02.2020

Дуже часто вантажовідправник або вантажоодержувач хоче бути в курсі того, в якому стані знаходиться його товар в процесі транспортування, особливо, якщо здійснюються рефрижераторні перевезення.

Перш за все, це пов’язано з дотриманням температурного режиму та вологості. Будь-які швидкопсувні товари: будь-то продукти харчування, медикаменти або квіти, можуть стати непридатними для використання і реалізації через відхилення t° буквально в кілька градусів. Причинами порушення можуть стати або незадовільний стан рефрижераторного фургона або технічні неполадки ХОУ (що до речі, на перший погляд не помітно і складно визначити), або ж недобросовісні водії, які навмисно в рейсі відключають холодильний агрегат, щоб заощадити паливо (цей варіант зустрічається досить часто).

Невідповідність кліматичного режиму під час доставки таких товарів веде до значних фінансових втрат, які, в більшості своїй, змушені компенсувати перевізники або страхові компанії. Також, крім грошових витрат, сторони втрачають ще більш важливі речі: вантажовідправник — довіру замовника і свою репутацію, а одержувач — час, потрібний товар і продажі.

І якщо ще в своєму автопарку ще відносно зрозуміло, як контролювати процес доставки в рефах, то що робити з найманим транспортом?

Стаціонарно підключати всю техніку до системи моніторингу — вкрай нераціональне рішення, в разі якщо Ви користуєтеся послугами декількох логістичних компаній і транспорт часто змінюється.

Зобов’язати перевізників підключити систему телематики з контролем температури самостійно — ідея трохи краще. Але, по-перше, не всі можуть піти на Ваші умови, по-друге у перевізника може бути окрема, інша система і Ви не зможете відслідковувати всі в одному вікні, ну і по-третє, Ви не можете бути на 100% впевнені в достовірності одержуваних від перевізника даних.

Як знайти рішення?

Оптимальний варіант для контролю найманого транспорту — це повністю бездротове підключення транспорту до системи телематики UMT

Що це та як воно працює?

До складу рішення входить автономний GPS-термінал з прикуривателем і Bluetooth + набір бездротових датчиків, які передають дані про температуру всередині фургона або температуру продукції, а також інформують про відкриття дверей фургона по Bluetooth.

 

Комплект GPS обладнання для найманого авторефрижератора

Як використовувати:

  1. Під час навантаження продукції в напівпричіп, на внутрішню частину фургона на магніті розміщується бездротовий датчик, а в прикурки авто (голови) розміщується автономний GPS-термінал. Також, при необхідності, температурні датчики можна зафіксувати і на палетах, для контролю температури окремої продукції. Установка займає 20-30 секунд.

Розміщення бездротового обладнання в кабіні та рефрижераторі автомобіля

2. Надалі, при будь-якому порушенні температурного режиму або відкритті дверей в процесі транспортування (включаючи стоянки) до прибуття авто на точку вивантаження, система визначить і в цю ж хвилину проінформує про проблему водія, диспетчера, логіста, СБ компанії, поліцію або охорону. Також, дані залишаться і в архіві звітів для подальшого розгляду ситуації.

Крім цього, бездротові температурні датчики закривають завдання не тільки з контролю кліматичного режиму під час перевезення, а й допомагають забезпечити збереження вантажу.

Дані прилади реагують на зміну освітленості і при попаданні на них світла – подають сигнал в систему UMT.

Як допоміжний елемент, можна також встановити на задні двері RFID мітку, щоб перестрахуватися від відкриття напівпричепа в повній темряві.

3. Після того як перевізник відвантажив продукцію (і ваша відповідальність перед замовником закінчується), GPS-термінал і бездротові датчики вилучаються з фури та передаються Вам разом з документами або вашому місцевому представнику.

Далі, Ви можете використовувати обладнання для іншого транспорту.

Процес максимально простий, але на 100% ефективний.

Приклад відображення даних у системі UMT по температурі всередині рефрижератора у процесі транспортуванняя

Також, на найманому транспорті з встановленим обладнанням UMT, паралельно можна буде контролювати в автоматичному режимі будь-які відхилення по маршруту (з’їзд з маршруту, запізнення на точку вивантаження, рух в недозволений час, не дозволені зупинки і т.д.).

Ну і як додаткову опцію можна підключити реагування поліції/охорони по всій Україні при несанкціонованому відкритті дверей.

Переваги рішення:

Як результат, Ви маєте ряд значущих конкурентних переваг і не турбуєтесь за стан вантажу – все під Вашим контролем. Температура дотримана, товар доставлено в термін і в повній цілості.

Ви доставляєте Свіжіше. Економічніше. Швидше.

І це саме те, що вигідно, перш за все, Вам і справді цінується в напрямку холодної логістики!

Також, інформація на замітку. Встановлена ​​температура для перевезення різних видів продукції, що швидко псується: https://www.pereezd.net.ua/temperatura.html

Поділитися

Зв'язатися з нами

    +380675222555

    Служба супроводу
    support@umt.ua

    Відділ продажів
    sales@umt.ua

    Вакансії

      Наша підтримка працює 24/7