Зв'язатися з нами
Проекти

Дистанційне зчитування даних тахографу і карток водіїв

«Все класно, зчитуємо тахо віддалено з офісу, тепер не потрібно нікуди заїжджати або чекати авто з рейсу. Дуже зручно», – такий відгук надав нам керівник автоколони одного  міжнародного автоперевізника, після нещодавнього впровадження віддаленого зчитування даних тахографу і карток водіїв за допомогою системи UMT.

ЗЧИТУВАННЯ ТАХОДАНИХ БУЛО КЛОПОТОМ

Як ви добре знаєте, за правилами ЄУТР дані тахографа слід зчитувати кожні 90 днів, а інформацію з карток водіїв потрібно завантажувати раз на 28 днів. Всі ці дані повинні зберігатися на підприємстві в електронному вигляді протягом одного року на двох окремих носіях інформації. Раніше, щоб вчасно зчитати дані з тахографа і карток водіїв, кожному тягачу доводилося періодично заїжджати на спеціалізовані тахосервіси, які за 200-400 грн (а в Європі за 20 – 40 євро) виконували процедуру зчитування ddd-файлів і пересилали їх для подальшого зберігання на підприємстві, як того вимагає закон. Ця процедура займала від 30 хвилин до 2 годин і призводила до незручностей з оплатами по безналу, необхідно було десь зберігати архів файлів, і найголовніше – втрачався дорогоцінний час в рейсі.

 

СУЧАСНИЙ ВАРІАНТ ЗЧИТУВАННЯ ТАХОГРАФА

Але після впровадження системи UMT, процес став набагато простішим. Зараз, завдяки встановленим на автомобілях GPS терміналам Smartbox Taсho500, підключення до тахографу кожного тягача виконується дистанційно. А завдяки модулю UMT Tacho Manager і одному зчитувачу в офісі, таходані дистанційно звантажуються і зберігаються в спеціалізованому програмному забезпеченні. Тепер весь процес зчитування даних тахографа і чіп-картки водія система виконує самостійно за 1-2 хвилини, а автопоїзд в цей момент може рухатись по трасі або коли водій відпочиває на паркінгу. Є можливість налаштувати автоматичне зчитування за певним графіком, наприклад карта водія буде зчитуватись кожні 28 днів, дані тахографу кожні 90 днів. До того ж віддалене підключення тахографа зменшує вірогідність отримати штраф за несвоєчасне зчитування або втрату таходаних, сприяє швидкому виявленню будь-яких порушень режиму роботи та відпочинку водіїв та покращує дисципліну і безпеку руху в автопарку.

 

В підсумку, модуль Taho Manager дав можливість нашому клієнту зменшити час на рутинні операції й простій транспорту, який був пов’язаний зі зчитуванням і зберіганням таходаних, що, в свою чергу, вивільнило більше часу на виконання корисної роботи = більше виконаних рейсів = більше оплачених кілометрів.

 

СИСТЕМА UMT ЗРОБИТЬ ЦЕ ЗА ВАС

Якщо ви все ще перебуваєте на етапі ручного завантаження даних з тахографів та карток водіїв, ми маємо для вас втішну інформацію – ви можете більше цього не робити. Система UMT зробить це за вас:

– Дистанційне зчитування чіп-карток водіїв

– Дистанційне зчитування даних тахографу

– Онлайн моніторинг і аналіз режиму праці та відпочинку водіїв

– Збереження архіву таходаних

Щоб підключити дистанційне зчитування даних тахографу та карток водіїв й дізнатися, як ще система UMT допомагає зменшувати витрати та підвищувати дохідність вашого бізнесу, зв’яжіться з нашими фахівцями: sales@umt.ua, +380674307272 та підписуйтесь на наш Telegram-канал.

Поділитися

Зв'язатися з нами

    +380675222555

    Служба супроводу
    support@umt.ua

    Відділ продажів
    sales@umt.ua

    Вакансії

      Наша підтримка працює 24/7