Зв'язатися з нами
Проекти

Оновлений модуль маршрутизації UMТ: функціонал, можливості, дизайн.

12.12.2022

Перевезення вантажів ускладнюється щодня. Диспетчерам доводиться враховувати дедалі більше чинників при побудові ефективних та економічних маршрутів. Щоб відповідати новим вимогам і надавати нашим користувачам більш зручний та, одночасно гнучкий, інструмент для роботи з маршрутами, нещодавно було оновлено модуль маршрутизації в системі UMT.

Що змінилося в модулі маршрутизації UMT

Робота з різними типами ТЗ

Враховуючи численні вимоги та обмеження для різних типів транспортних засобів і вантажів, ми додали додаткові критерії у вікні маршрутизатора. Якщо вибраний картографічний сервіс надає такі опції, користувач може:

Наприклад, для вантажних перевезень це можуть бути розмір і вага ТЗ, особлива категорія вантажу (небезпечні речовини, продукти, що швидко псуються і т.д.), а також фактори, яких слід уникати, від платних доріг до тунелів і поромів. Можливо, користувач перевозить молочні продукти, і йому необхідно дістатися до пункту призначення якнайшвидше – тоді він обирає відповідний метод створення маршруту.

 

 Чи клієнт хоче скоротити витрати на пальне? У нас є опція «Найкоротший маршрут». Крім того, користувач може перевірити наявність заторів зараз або їх ймовірність у майбутньому. Ще можна виключити якусь країну, щоб ТЗ не перетинало її кордон. Якщо користувач хоче подивитися альтернативні маршрути або оптимізувати порядок точок для покращення вже побудованого маршруту, інструмент дозволяє зробити це.

Покращений алгоритм для складання маршруту

Система UMT має власні алгоритми для створення найбільш зручного маршруту з точки зору часу і відстані. На цей раз ми додали нову функцію – оптимізацію порядку точок. Це допомагає диспетчерам легко переплановувати маршрут для більш оптимальної доставки.

Оновлення UX/UI

Щоб зробити складання маршрутів простим та зрозумілим, було повністю переглянуто UX/UI-дизайн маршрутизатора. Насамперед ми зосередилися на покращенні роботи з точками: відправлення, призначення та проміжними.

Тепер користувач має два способи вказати точки маршруту:

Також стало набагато простіше додавати та видаляти точки маршруту та змінювати їх порядок.

Ще один прийом: якщо користувач хоче зробити певну точку центром карти, достатньо натиснути цифру біля точки маршруту. При наведенні курсору вона перетвориться на іконку мішені.

UX/UI інструмент став настільки інтуїтивним, що співробітник з будь-яким рівнем технічних навичок може швидко його освоїти.

Інтеграція з провайдерами картографічних послуг

Тепер у маршрутизаторі UMT використовується більше послуг від картографічних сервісів, які вже підключені до UMT: Google Maps, Mapbox, Namaa та інші. Також підключили новий сервіс – HERE.

 

Що в результаті?

Оновлений маршрутизатор вже готовий до роботи. Протестуйте його зараз та подивіться, які нові можливості системи UMT можуть покращити роботу вашого автопарку та логістики вцілому.

 

Щоб підключити нові можливості для управління автопарку та дізнатися, як ще система UMT допомагає зменшувати витрати та підвищувати дохідність вашого бізнесу , зв’яжіться з нашими фахівцями (sales@umt.ua, 067 430 72 72) та підписуйтесь на наш Telegram-канал.

Поділитися

Зв'язатися з нами

    +380675222555

    Служба супроводу
    support@umt.ua

    Відділ продажів
    sales@umt.ua

    Вакансії

      Наша підтримка працює 24/7