Зв'язатися з нами
Проекти

Початок співпраці Екостайл та UMT: на шляху до цифрового управління вивезенням відходів під час війни

29.11.22

ЕКОСТАЙЛ

Екостайл – українське підприємство у сфері збору, вивезення та захоронення побутових відходів, сертифіковане за стандартами ISO, яке обслуговує жителів міста Кропивницький та області. На сьогодні це близько 220 000 населення + майже 30 000 тимчасових переміщених осіб та тисячі різноманітних підприємств і установ.

Екостайл:

ВИКЛИКИ СЬОГОДЕННЯ

Перший виклик – станом на листопад 2022 року населення міста Кропивницький зросло орієнтовно на 15% за рахунок приросту тимчасових переселенців. Приїхало більше, чим виїхало. Більшість переїхали сюди з Харківщини, Донбасу або півдня країни, інші проїжджають Кропивницький транзитом, прямуючи на західну Україну. Відповідно це збільшило кількість відходів у місті та області.

Другий суттєвий виклик – значне підвищення цін на паливо, а це одна із найбільших витрат при вивезенні та захороненню ТПВ.

Третій виклик – різке зростання заборгованості населення та бізнесу за послуги з вивезення сміття. Борг тільки фізичних осіб за останній рік станом на червень 2022 року складав майже 17 мільйонів гривень. При цьому підприємство Екостайл не зупинялися жодного дня з початку повномасштабного вторгнення і продовжувало вивезення сміття за «мирним» графіком.

І четвертий виклик – частина персоналу пішли до лав ЗСУ або перемістилась до інших міст та вимушені були працювати віддалено.

Все це підштовхувало керівництво Екостайл шукати нові, більш ефективні, методи управління підприємством та шляхи розумної економії. А так, як витрати на паливо та експлуатацію парку техніки є основною частинної, було вирішено переглянути підходи до економічної експлуатації парку техніки, автоматизації обліку палива на підприємстві та оптимізації маршрутів.

СПОЧАТКУ ХТО, А ПОТІМ ЩО

За останні 3 роки в Екостайл було багато чого зроблено в плані цифровізації: особистий web кабінет клієнта, онлайн оплата, система відгуків та пропозицій через чат-боти та інші.

Але по цифровізації управління автопарком залишались ряд відкритих питань. До того ж сміттєвози Екостайл були обладнані базовою системою  GPS моніторингу, яка вже не задовольняла компанію як по функціоналу, так і по рівню сервісу від інтегратора.  А спецтехніка полігону взагалі не була обладнана GPS датчиками.

Тому в цей раз було вирішено, в першу чергу, залучити сторонніх спеціалістів, які допоможуть знайти та впровадити додаткові резерви економії та підвищення продуктивності роботи парку техніки за допомогою нових підходів та технологій. А вже тільки потім впроваджувати інструменти цифровізації та автоматизації.

Основні задачі:

Для вирішення зазначених задач керівництво Екостайл звернулось до UMT, і ми взялися за роботу.

ЩО МИ ЗРОБИЛИ

І етап: серпень – вересень 2022. Обстеження та підготовка проєкту:

ІІ етап: листопад 2022 р. Підключення парку техніки:

Дані в системі UMT для автоматичного моніторингу експлуатації парку техніки

РЕЗУЛЬТАТИ двох перших етапів для Екостайл

ДАЛІ ПРОДОВЖУЄМО

Наступними етапами нашого співробітництва з компанією Екостайл запланована модернізація і підключення до системи UMT відомчих АЗС, а також автоматизації обліку палива та управління маршрутними завданнями безпосередньо в ERP системі замовника.

А зараз найголовнішим є те, що Екостайл отримав додаткові можливості продовжувати надавати своїм замовникам якісну послугу з вивезення відходів за меншу вартість та продовжувати свій шлях до цифрового управління відходами.

Щоб дізнатися більше про можливості  системи UMT саме для вашого бізнесу, зв’яжіться з нашими фахівцями (sales@umt.ua, 067 430 72 72) та підписуйтесь на наш Telegram-канал.

Поділитися

Зв'язатися з нами

    +380675222555

    Служба супроводу
    support@umt.ua

    Відділ продажів
    sales@umt.ua

    Вакансії

      Наша підтримка працює 24/7