Зв'язатися з нами
Проекти

Сервіс контролю регулярних маршрутів  від UMT

05.05.2020

У компаній, які займаються перевезеннями (власних вантажів або надають транспортні послуги) одним з головних критеріїв якості виконання роботи є своєчасність доставки. Замовники повинні бути впевнені, що отримають продукцію в термін. Це їх час і гроші.

Одна з найчастіших причин несвоєчасної доставки автомобільним транспортом — це різного роду «сюрпризи» в дорозі або помилки водіїв на маршрутах: позапланові перекриття доріг або самостійні з’їзди з маршрутів, поломки транспорту або затримки на місцях відпочинку, капризи погоди або неуважність водія, злодійство вантажу або збої в навантаженні-вивантаженні і багато іншого. При цьому, логістам і диспетчерам доводиться витрачати багато часу і сил на контроль виконання маршрутних завдань використовуючи паралельно кілька систем, наприклад, ERP систему, де ведуться замовлення з маршрутними завданнями і систему GPS моніторингу. А ще, вкрай складно оперативно реагувати на будь-які відхилення по ходу маршруту або позаштатну ситуацію, якщо дізнаєшся про це постфактум. В результаті перевізник несе репутаційні та фінансові втрати.

Для вирішення даного завдання ми розробили сервіс контролю маршрутів на базі інтеграції двох систем: ERP системи клієнта і системи управління автопарком UMТ.

Таким чином, для управління маршрутами не потрібно буде встановлювати додаткову програму!

Суть рішення в тому, щоб в онлайн режимі контролювати виконання маршруту на всьому шляху проходження, а в разі відхилення від заданого маршруту оперативно інформувати диспетчера. Крім відхилень від маршруту (відстань і час), сервіс фіксує і прогнозує коли машина прибуде на точку або закінчить маршрут.

Таким чином, перевізник завжди в курсі коли точно буде доставка (буде вчасно, спізнюється на стільки-то, буде в стільки-то), адже розрахунок часу прибуття проводиться в реальному часі.

Як це працює?

1. Маршрутне завдання: авто, точка і час завантаження / розвантаження, кілометраж і траекторія маршрута

2. Факт виконання маршруту по GPS

3. Аналіз і розрахунок відхилень в онлайні

4. Оброблені дані по факту виконання маршрутного завдання + відхилення в онлайні

5. Дашборди, аналітика і KPI по кожному та всім маршрутам в онлайні. При відсутності плану маршруту, сервіс передає дані про факт руху без плану

В результаті, Ви отримуєте в онлайні дані про фактичне виконання планового маршрутного завдання:

Отображение интерфейса программы в 1С, вид выходных данных.
Данные: план, и факт маршрута от системы UMT.

Уведомление об отклонении от маршрута

Економічний ефект від впровадження проекту можна визначити на такому прикладі:

1) Одне запізнення доставки партії товару вартістю 0,8 млн. грн. і штраф 10% приносить втрати = 80 000 грн. Уникнувши запізнення клієнт не понесе ці збитки.

2) Економія на скороченні перевищенні пробігу.

Перепробіг – це різниця між фактичним пробігом авто по маршруту і тим що планували. Якщо водій слідує заздалегідь сформованому оптимальному маршруту, виключаються чималі додаткові витрати. При автопарку в 100 одиниць магістральних вантажівок з щомісячним пробігом на кожну одиницю в районі 15 000 км., сума може скласти понад 1,2 млн. грн на місяць!

Поділитися

Зв'язатися з нами

    +380675222555

    Служба супроводу
    support@umt.ua

    Відділ продажів
    sales@umt.ua

    Вакансії

      Наша підтримка працює 24/7