Зв'язатися з нами
Проекти

Як контролювати заправки на АЗС

22.03.2019

Тепер в системі UMT доступний функціонал по відвідуванню АЗС і заправкам.

Для чого це зроблено? Видано і отримано — це не одне і теж. Велика частка махінацій з паливом відбувається в процесі заправки автомобіля на АЗС, навіть при використанні паливних карт і звітності з особистого кабінету web системи АЗС. Досвідчені водії вже не хочуть зливати, вони просто не доливають в бак корпоративної техніки потрібне за якістю і кількістю паливо. Ось кілька найбільш поширених схем:

 1. Частина в бак, а частина в особисту каністру. При заправці по паливними картками частина списаного палива не потрапляє в бак — ви сплачуєте за один обсяг, а отримуєте менший.

2. Продаж корпоративного палива. Водій може передати паливну карту або талони сторонньому водієві. Цей водій заправляється, на заправці списується певна кількість палива, а сторонній водій розраховується з власником карти за заниженою вартістю.

3. Купівля нелегальних чеків. Якщо ви даєте водію гроші на покупку дизпалива, він може придбати додаткові чеки і передати їх в бухгалтерію.

4. Заправка дешевшим дизелем. Є компанії та приватні особи, які приймають не відпрацьоване пальне і потім продають його за привабливою вартістю. В такому випадку заправка відбувається на невідомих або зовсім не існуючих станціях.

5. Домовленість з співробітником заправної станції. В даному випадку паливо просто не доливають. «Неврахований» дизель продається, гроші діляться.

Але для клієнтів UMT виявити такі махінації стало тепер ще простіше. Система в автоматичному режимі контролює по всьому автопарку:

– Факт відвідування АЗС

– Кількість отриманого палива на конкретній АЗС

– Заправки в невідомих місцях

– Різниця між виданим та отриманим паливом

– Кількість виданого палива по паливній картці на АЗС (незабаром)

І звичайно можливість передачі даних по заправкам і витраті палива в 1С клієнта для автоматичного заповнення шляхових листів.

Корисним бонусом для диспетчерів буде можливість бачити на одній карті всі свої автомобілі, включаючи дані щодо кількості палива в баку, і розташування АЗС.

Підказати водієві найближчу АЗС, розрахувати «а чи вистачить водієві палива до найближчої АЗС?», прокласти маршрут або скинути водієві місце розташування найближчої АЗС, тепер стало набагато простіше. А бухгалтера будуть явно в захваті від можливості після натискання однієї кнопки отримати дані про видане, отримане і витрачене паливо. При необхідності є можливість налаштувати повідомлення за допомогою одного з подій або порушень. Функціонал по відвідуванню АЗС реалізовано для мережі автозаправних станцій АМІК, в процесі реалізації мережі OKKO, WOG, АВІАС та Shell Україна.

Звичайно, можна і далі по-старому звіряти окремі звіти з паливних карт або чеків і системи моніторингу, виглядати по карті на якій АЗС відбувалася заправка і т.д.. Але, коли в управлінні великий автопарк — це вкрай складно і займає у персоналу величезна кількість часу, а багато махінацій або помилки в звітності залишаються непоміченими керівництвом компанії. Як наслідок — витік величезних сум грошей. Тому такий функціонал буде затребуваним для великих автопарків і компаній, які прагнуть мінімізувати витрати на паливо і максимально автоматизувати свої бізнес-процеси.

Якщо ви вже використовуєте систему UMT і хотіли б налаштувати для свого облікового запису подібні звіти або повідомлення, будь ласка зверніться в нашу службу супроводу support@umt.ua Для тих хто втомився від махінацій персоналу з паливом або втомився від «професіоналізму» свого постачальника супутникового моніторингу, будь ласка, звертайтеся в наш відділ продажів sales@umt.ua.

Поділитися

Зв'язатися з нами

    +380675222555

    Служба супроводу
    support@umt.ua

    Відділ продажів
    sales@umt.ua

    Вакансії

      Наша підтримка працює 24/7