Зв'язатися з нами
Проекти

Як наші клієнти використовують модуль маршрутизації Logistics

Чи знали ви, що до складу системи управління автопарком UMT входить модуль маршрутизації Logistics, який дозволяє автоматизувати процес планування та контролю маршрутів доставки останньої милі? Якщо ні і ви робите доставку товарів по місту, то цей матеріал вам буде точно корисний. Сьогодні ми розкажемо на прикладі свіжого кейсу, як один з наших клієнтів, що займається дистрибуцією харчових продуктів, почав використовувати маршрутизацію Logistics.

ЗАДАЧА

Наш клієнт, який користувався до цього лише основним модулем моніторингу в системі UMT, звернувся до нас з задачею автоматизувати процес створення маршрутів доставки, мати можливість контролювати виконання маршрутів, перевіряти час прибуття на точки доставки та отримувати статуси виконання доставки по кожній точці в онлайн режимі.

РІШЕННЯ

Для вирішення поставленої задачі ми підключили модуль Logistics, який інтегрували з ERP системою замовника.

ЯК ЦЕ ПРАЦЮЄ

У ERP системі замовника формуються заявки на доставку, які потім передаються на обробку в Logistics. Далі Logistics автоматично формує найоптимальніші маршрути доставки (найкоротші маршрути) і вибудовує порядок відвідування точок так, щоб кожна доставка була виконана вчасно. Після чого логісту залишається лише затвердити маршрути і спостерігати за виконанням заявок. По ходу виконання маршруту факт відвідування точок відображається в статистиці Logistics та паралельно передається назад в ERP систему.

 

ФУНКЦІОНАЛ LOGISTICS

Система Logistics складається з двох додатків – вебверсії для логіста-диспетчера та мобільної версії для водіїв чи кур’єрів.

В основній вебверсії логіст здійснює адміністрування робочих процесів, таких як:

Для водія призначена мобільна версія додатку, яка містить зареєстровані диспетчером заявки на доставку. У додатку також міститься запланований маршрут доставки та порядок відвідування точок на маршруті.

Крім того, мобільний додаток для водія дозволяє повідомляти диспетчера про хід виконання заявок у режимі онлайн, включаючи підтвердження або скасування заявок. Водій також може залишати коментарі щодо доставки, такі як стан товару або відомості про отримувача. Це дозволяє ефективно координувати роботу водіїв з диспетчером та забезпечувати вчасну та якісну доставку.

МОНІТОРИНГ СТАТУСІВ ДОСТАВКИ В ERP

Завдяки інтеграції Logistics-ERP, дані про фактичне виконання доставки по кожному замовленню тепер автоматично формуються і доступні безпосередньо в ERP-системі замовника.

 

ЕФЕКТИ

Завдяки модулю Logistics наш клієнт оптимізував процеси маршрутизації та отримав низку ефектів:

Щоб більше дізнатись про функціонал модуля маршрутизації Logistics та як його можна застосовувати для підвищення ефективності логістичних послуг зв’яжіться з нашими фахівцями (sales@umt.ua, 067 430 72 72) та підписуйтесь на наш Telegram-канал.

Поділитися

Зв'язатися з нами

    +380675222555

    Служба супроводу
    support@umt.ua

    Відділ продажів
    sales@umt.ua

    Вакансії

      Наша підтримка працює 24/7