Зв'язатися з нами
Проекти

Як перевізнику автоматизувати передачу GPS даних в польську систему SENT

16.05.2023

Україна та Польща домовилися про відновлення транзиту української агропродукції з 22 квітня 2023 року. В рамках відновлення митні органи Польщі запровадили додаткові правила до транзитерів. Одним з таких є необхідність передавати геоданні в польську електронну систему моніторингу автомобільних перевезень SENT.

Це означає, що кожен український перевізник, який транспортує агропродукцію через Польщу, з 22 квітня 2023 року має передавати в систему Sent геолокацію свого транспортного засобу впродовж всього часу перебування автомобіля на території Польщі. Геолокацію автомобіля може автоматично передавати система GPS моніторингу перевізника, яка інтегрована з Sent, або планшет чи телефон із встановленим на нього додатком SENT GEO.

 

Система UMT та SENT

Система UMT  інтегрована з польською платформою SENT з 2019 року. Якщо передавати дані в SENT через систему UMT, водіям не потрібно використовувати додаток SENT GEO, а передача геоданих автомобіля на території Польщі відбувається автоматично. Так ви уникнете проблем з передачею даних в SENT, які іноді виникають в рейсі при використанні мобільного додатку SENT GEO. Наприклад через поломки мобільного телефону водія чи розряджену батарею, або через самого водія, який може забути включити додаток чи взагалі не встановити його.  Все що вам потрібно – це GPS термінал на транспортному засобі, який підключений до системи UMT з активацією передачі даних в SENT, що дозволить водію не відволікатись на телефон і мобільний додаток.

 

Відповідальність за невиконання вимог

За невиконання обов’язків щодо передачі геолокації транспортного засобу в систему SENT, перевізник заплатить штраф у розмірі до 2500 євро, а водій від 1,1 до 1,6 тис. євро. Також українська сторона оголосила, що відбиратиме ліцензії у тих експортерів, які порушать узгоджені процедури. Крім того, якщо під час дорожньої перевірки виявиться, що транспорт не зареєстрований в системі SENT, то транспортний засіб або товар можуть бути затримані. Вимога настільки серйозна, що якщо GPS-трекер або інший пристрій несправні протягом години, водій негайно повинен зупинитися до повного усунення проблеми. 

 

Як перевізнику активувати передачу GPS даних в SENT

Для перевізників, які є клієнтами UMT, процес підключення автоматичної передачі даних в систему SENT виглядає так: 

1. Зареєструйте вашу компанію на платформі електронних послуг митної служби PUESC.

2. Зв’яжіться з відділом супроводження UMT support@umt.ua, щоб активувати передачу даних в SENT і отримати інформацію, необхідну для заповнення форми 470: ID оператора ZSL, пароль перевізника, ID gps терміналів  на ваших транспортних засобах.

3. Перед початком рейсу територією Польщі заповніть в системі SENT форму 470.

4. Перевірте статус заявки на порталі PUESC.

Пересилання даних розпочнеться лише тоді, коли автомобіль буде на території Польщі.

 

Якщо ви не являєтесь клієнтом UMT, але бажаєте налаштувати автоматичне відправлення геоданих транспортних засобів в систему SENT, звертайтесь у наш відділ продажу: sales@umt.ua або за телефоном +380674307272 та підписуйтесь на наш Telegram-канал.

Поділитися

Зв'язатися з нами

    +380675222555

    Служба супроводу
    support@umt.ua

    Відділ продажів
    sales@umt.ua

    Вакансії

      Наша підтримка працює 24/7